Aanbod

Een salon met consoles

Ons basispakket biedt een uitgebreid gamma aan 200+ retrogames en -consoles zoals Atari, Nintendo, Sega… die we in overleg selecteren.

We voorzien vintage meubilair als versterking van het retro-gamegevoel en zetten 2 of meer enthousiaste medewerkers in voor de opbouw, begeleiding en het bieden van deskundig advies aan de deelnemers. Afhankelijk van de schaal en noden van jullie evenement kunnen we bovenstaande aanpassen.

In deze opstelling kiezen de deelnemers een spel per console en wisselen naar genoegen. Wij garanderen een vlot doorschuifsysteem.

Interactieve workshops

In deze workshop maken de jongeren zélf geluidseffecten en muziek bij een retrogame onder begeleiding van onze geluidstechnicus. Springen, vliegen, duiken, vallen, schieten, ontploffen…  begeleiden de deelnemers zelf met live elektronische geluiden en elektronische muziek. We bereiden alles grondig voor zodat de workshop laagdrempelig is en de jongeren zonder voorkennis kunnen exploreren. Deze workshop kan doorgaan tijdens Het Consolesalon.

Extra opties op maat

Wij werken graag op maat en kijken uit naar jullie ideeën. We maakten eerder al een live podcast en bieden ook een creatieve workshop spelontwerp aan, waar deelnemers hun eigen spelconcept bedenken met personages, voorwerpen en achtergronden en deze tekenen en knutselen. We bieden ook live performances aan waarbij indie games gespeeld worden met muziekbegeleiding.